Одещина презентувала свій досвід впровадження реформи шкільного харчування
Одещина на головному комунікаційному майданчику столиці презентує свій успішний досвід впровадження реформи.
Про це повідомили в Одеській ОВА.
У виступі очільник ОВА Олег Кіпер зосередив увагу на тому, що з початком повномасштабного вторгнення реформу не поставили на паузу, а, навпаки, розширили можливості, розробили та затвердили регіональну стратегію шкільного харчування, створили три сучасні кулінарні хаби, на базі яких перевчили 853 шкільних кухарів (майже 90%).
В 11 територіальних громадах області розпочато втілення проєктів «базова кухня» та «опорна кухня», на що спрямовано 121 мільйон гривень державної субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.
У цьому навчальному році на Одещині 103 тисячі учнів (близько 50% від загальної кількості школярів) забезпечені гарячими сніданками та обідами. Процес харчування організований у 93% закладів загальної середньої освіти області, тобто практично в кожній школі, яка здійснює освітній процес очно. Це вдалося завдяки ініціативі Президента та державній підтримці Уряду.