Вступ до організації або звільнення: помічника директора приватної фірми в Одесі викрили у вимаганні хабаря

29 Березня 2024, 12:09
Вступ до організації або звільнення: помічника директора приватної фірми в Одесі викрили у вимаганні хабаря 184
Вступ до організації або звільнення: помічника директора приватної фірми в Одесі викрили у вимаганні хабаря

Правоохоронці затримали зловмисника під час одержання другого траншу неправомірної вигоди. За скоєне йому загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомили у поліції.

Протиправні дії мешканця Одеси викрили співробітники Одеського районного управління поліції №1 під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури м. Одеси. 

Поліцейські встановили, що помічник директора приватного підприємства, що спеціалізується на торгівлі м’ясними виробами, спільно з невстановленими наразі членами одного з громадських формувань, розробили схему заробляння «легких» грошей, яка полягала в «обов’язковості» вступу працівників підприємства до громадської організації за гроші.

Фігурант повідомив працівнику свого підприємства про необхідність вступу до громадського формування, а у разі відмови його буде звільнено.  

Коштувати таке членство в організації, яке б «залишило» працівника на своєму робочому місці, буде 1,8 тис. доларів США. До того ж, працівник отримав би посвідчення, яке дозволило б йому безперешкодно пересуватись містом під час комендантської години. 

Побоюючись звільнення, працівник погодився на вимогу роботодавця і передав помічнику директора з початку 1500 доларів, а через деякий час приніс залишок «боргу» у розмірі 300 доларів. 

Саме під час другого траншу за силової підтримки працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області зловмисника було затримано. 

В приміщеннях приватного підприємства та громадського формування слідчі провели санкціоновані обшуки в ході яких вилучили чорнові записи, посвідчення ГО, як на імʼя працівника підприємства, так і на інших наразі невстановлених осіб, документацію та грошові кошти, походження яких буде встановлено під час слідства.

За наявності достатніх доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України. Йдеться про пособництво в одержанні службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для третьої особи за вчинення дій із використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням неправомірної вигоди. За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

В рамках кримінального провадження поліцейські встановлюватимуть повне коло осіб, причетних до злочинної схеми та інших осіб, які могли постраждати під протиправних дій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024