Одесит придбав фіктивні документи про непридатність до військової служби та намагався виїхати до Молдови

28 Березня 2024, 16:55
Одесит придбав фіктивні документи про непридатність до військової служби та намагався виїхати до Молдови 166
Одесит придбав фіктивні документи про непридатність до військової служби та намагався виїхати до Молдови

«Озброївшись» підробленими тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою ВЛК, чоловік автобусом сполученням «Одеса-Кишинів» хотів виїхати з країни. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Про це повідомили у поліції.

Викрили правопорушника під час проходження паспортного контролю на пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Працівники Державної прикордонної служби виявили ознаки підробки у наданих громадянином для перевірки документах та викликали на місце слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

Поліцейські вилучили сумнівні документи та скерували їх на експертизу, яка підтвердила їх підробку.   

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що військовозобов’язаний  чоловік, не маючи законних підстав виїхати з країни, замовив підроблені документи у невстановленої наразі особи через один із популярних застосунків в Інтернеті. Фігурант надіслав свої особисті данні і перерахував на картковий рахунок 8,5 тис. доларів США та через деякий час отримав своє «замовлення». 

«Під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 332-2, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Мова йде про закінчений замах на перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави в пунктах пропуску через державний кордон України за документами, що містять недостовірні відомості, пособництво у підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, які видаються установою, яка має право видавати такі документи, і які надають права та звільняють від обов'язків, з метою використання його іншою особою та використання завідомо підробленого документа. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває», - прокоментувала слідча Одеського районного управління поліції № 2 Діана Войтова .

Особу, яка виготовила фіктивні документи, правоохоронці встановлюватимуть в ході слідства.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024