У Великому Дальнику п'яний водій влетів у вантажівку та травмував 16-річного хлопця

27 Березня 2024, 12:02
У Великому Дальнику п'яний водій влетів у вантажівку та травмував 16-річного хлопця 215
У Великому Дальнику п'яний водій влетів у вантажівку та травмував 16-річного хлопця
Слідчі повідомили про підозру водієві, який сів нетверезим за кермо і скоїв ДТП, унаслідок якої травмував неповнолітнього пасажира.

16-ти річний хлопець зазнав в аварії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. 

Про це повідомили у поліції.

Подія сталася наприкінці минулого року в селі Великий Дальник

Поліцейські встановили, що водій легковика «ВАЗ», сівши п’яним за кермо та взявши із собою неповнолітнього односельця, рухаючись ввечері по одній з сільських вулиць, будучи неуважним, допустив наїзд на вантажівку, яка зупинилсь у лівій смузі, увімкнувши показники аварійної зупинки. 

Унаслідок ДТП пасажир отримав тілесні ушкодження у вигляді, зокрема, закритої черепно-мозкової травми, пошкоджень нижньої щелепи, забійної рани передньої поверхні шиї, множинних саден обличчя та гематом. Згідно з висновком судово-медичної експертизи такі травми відносяться до категорії середнього ступеня тяжкості. Водій в аварії не постраждав.

Перевірка керманича легковика на стан сп’яніння показала, що він перебував у нетверезому стані. Допустима норма алкоголю була перевищена майже в 12 разів.

«Ми долучили до матеріалів провадження висновки низки експертиз, зібрали достатню кількість інших доказів та під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури повідомили водієві про підозру за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Фігуранту загрожує до трьох років позбавлення волі з  позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років», - повідомив виконувач обов’язків старшого слідчого територіального підрозділу поліції  Антон Кіструга.

Слідчі дії тривають.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024