Одеські медики підвищують кваліфікацію в Італії

19 Березня 2024, 11:52
Одеські медики підвищують кваліфікацію в Італії 265
Одеські медики підвищують кваліфікацію в Італії

Медики Одеського обласного медичного центру психічного здоровʼя покращують свою кваліфікацію в Італії.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Одеської ОДА.

Поїздку організували для генерального директора КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоровʼя» Костянтина Рябухіна, координаторки Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти Як» Ганни Велічко та фахових лікарів в Центр психічного здоровʼя в місті Трієст, де впродовж 4 днів вони зможуть покращити свої кваліфікаційні навички та навчитись новим методикам роботи із пацієнтами від італійських партнерів.

Основною метою поїздки є ознайомлення з моделлю деінституціалізації людей, які живуть з психіатричним діагнозом, та аналіз можливості адаптації цієї моделі в українських психіатричних установах.

Крім того, медики дізнаються, як сприяти вдосконаленню української системи охорони ментального здоровʼя шляхом впровадження відповідних змін до законодавства, що дозволить наблизити її до міжнародних стандартів, зокрема щодо психотерапевтів, психологів, соціальних працівників, медичних сестер тощо.

18 березня, в перший робочий день, фахівці з Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я презентували італійським колегам систему охорони психічного здоров'я в Україні. 

Крім того, Департамент психічного здоров'я ASUGI ознайомив фахівців з історією реформи охорони психічного здоров'я в Італії: від деінституціоналізації до системи охорони психічного здоров'я на рівні громади та Центром ментального здоров'я, Установою  психіатричної діагностики та лікування пацієнтів. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024