Збитки на 2,5 мільйона: в Одесі двох медпрацівників викрили при закупівлі медичних матеріалів

02 Лютого 2024, 17:00
Збитки на 2,5 мільйона: в Одесі двох медпрацівників викрили при закупівлі медичних матеріалів 401
Збитки на 2,5 мільйона: в Одесі двох медпрацівників викрили при закупівлі медичних матеріалів

Збитки майже 2,5 мільйона гривень при закупівлі медичних матеріалів для опорних лікарень Одеси: правоохоронці викрили двох медпрацівників у службовій недбалості.

Правопорушникам повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Про це інформують у поліції Одещини.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області та оперативники Управління стратегічних розслідувань в Одеській області  встановили, що у березні 2022 року фігуранти відповідали за пошук найбільш економічно вигідних комерційних пропозицій для придбання товарно-матеріальних цінностей медичного призначення, необхідних для забезпечення закладів охорони здоров’я, у яких вони працюють, що визначені опорними з надання медичної допомоги постраждалим унаслідок військової агресії РФ проти України. 

Неналежне виконання медпрацівниками своїх службових обов’язків призвело до укладення договорів з кількома суб’єктами господарської діяльності про закупівлю товарів за завищеними цінами. Унаслідок цього на рахунки постачальників безпідставно було перераховано гроші за придбані медичні матеріали у сумі, що перевищувала ринкову вартість. Збитки, спричинені медичним комунальним установам склали майже 2,5 мільйона гривень.

«Слідчі повідомили фігурантам про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу», - зазначив слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Сергій Кулагін.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024