В Одесі відкрили фотовиставку «Сміливі нести світло» про найскладнішу зиму в історії незалежної України

15 Січня 2024, 11:01
В Одесі відкрили фотовиставку «Сміливі нести світло» про найскладнішу зиму в історії незалежної України 696
В Одесі відкрили фотовиставку «Сміливі нести світло» про найскладнішу зиму в історії незалежної України

В Одеському національному художньому музеї відкрили фотовиставку «Сміливі нести світло». Відомі українські фотографи розповіли своїми світлинами про найскладнішу зиму за всю історію сучасної України. На виставці також презентували однойменну фотокнигу.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

До відкриття фотовиставки долучився й заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов.

«Минула зима була найскладнішою в історії України. Особливо важкою вона була для Одещини. На тлі морозів, росіяни влаштували для нашого регіону справжній терор. Тижнями одесити були без електроенергії й тепла, через влучання російських ракет та дронів по обʼєктам критичної інфраструктури. У суцільній темряві енергетики працювали цілодобово, заживлювали міста та села. Повернули, врятувавши нас від темряви», – сказав Харлов.

Серед авторів світлин такі відомі українські фотографи, як Саша Маслов, Сергій Коровайний, Євген Малолєтка, Поліна Полікарпова, Мстислав Чернов, Михайло Палінчак, Сергій Моргунов та багато інших.

Ідея цього проєкту з’явилася приблизно рік тому. Коли після перших масованих обстрілів по енергетиці українці залишилися без світла, зв’язку і тепла, а українські  енергетики об’єднали зусилля, щоб відновити електропостачання по всій країні.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024