Муніципальний автобус та евакуація безхазяйних автівок: як у 2024 році розвиватиметься транспортна система Одеси

13 Січня 2024, 17:00
Муніципальний автобус та евакуація безхазяйних автівок: як у 2024 році розвиватиметься транспортна система Одеси 622
Муніципальний автобус та евакуація безхазяйних автівок: як у 2024 році розвиватиметься транспортна система Одеси

У міськраді Одеси пройшла нарада щодо розвитку транспортної системи та організації дорожнього руху в умовах воєнного стану. На ній провели детальний аналіз наявного стану дорожньо-транспортної системи та місць концентрації ДТП, згідно з яким розробили заходи з підвищення безпеки руху та комфорту переміщення.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Одеса повністю перейшла на технологію нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком, що збільшує термін її експлуатації. Впроваджуються сучасні засоби стримування швидкості руху.

Також окрему увагу приділяли розвитку веломережі та паркувального простору. Наразі у наявності 1200 машиномісць, що приносять в бюджет Одесі 650 тисяч грн щомісячно. 

У 2024 році заплановане збільшення місць для паркування не тільки в історичній частині, а й в інших районах міста.
Вже цього року Одеса матиме інструменти для евакуації безхазяйних автівок та транспортних засобів, що суттєво заважають дорожньому руху.

Продовжується збільшення парку електротранспорту та організація виділених смуг руху громадського пасажирського транспорту. 

До того ж планується запуск муніципального автобусного маршруту, що з'єднає вул. Паустовського із центром міста.

Проводилася нарада із приватними перевізниками, у результаті якої знайшли порозуміння щодо необхідності оновлення рухомого складу маршрутних автобусів.

У пріоритетні напрямки розвитку мер Одеси Геннадій Труханов також поставив продовження цифровізації різних галузей життєдіяльності міста, зокрема й транспортної системи. 

Муніципальний Департамент інформації та цифрових рішень займатиметься розвитком наявних систем з інтеграцією до загальноміської платформи операційного управління міста 24/7 нових сервісів та інструментів, що з'являться у 2024 році.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024