В Одесі почав працювати перший муніципальний ангіограф

19 Грудня 2023, 16:00
В Одесі почав працювати перший муніципальний ангіограф. Фото ілюстративне 487
В Одесі почав працювати перший муніципальний ангіограф. Фото ілюстративне

В Одесі у міській клінічній лікарні №10 запрацював перший муніципальний ангіограф.

Про це повідомили у мерії.

Сучасна стаціонарна ангіографічна система дозволяє виконувати життєрятувальні інтервенційні втручання при гострому інфаркті міокарда та інсульті – коронарну ангіографію, коронарне стентування, балонну ангіопластику, тромбестракцію тощо.

Від початку роботи нового ангіографа вже провели 24 коронарографії та 20 стентувань у плановому режимі за міською програмою «Здоров'я», а також 42 коронарографії та 17 стентувань за угодою з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Загалом тут може виконуватися до 750 стентувань на рік.

Наразі в Одеській міській лікарні №10 створені умови щодо безперервного цілодобового надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктами та інсультами, а також проведення планових ендоваскулярних втручань за міською програмою «Здоров’я» пацієнтам з високим ризиком серцево-судинних катастроф.

Встановлення ангіографа забезпечить виконання клінічних маршрутів пацієнтів з інфарктом та інсультом за державною програмою медичних гарантій за договором з НСЗУ та очікувано знизить госпітальну смертність від гострого інфаркту міокарда та інсульту на 15-20%.

Також у міській клінічній лікарні №10 створено кабінет телемедицини, що забезпечує надання медичної допомоги пацієнтам, коли відстань є критичним чинником. За своєю суттю кабінет є онлайн-платформою, на яку будь-яка людина може звернутись на консультацію до лікаря та отримати детальну інформацію щодо стану свого здоров’я. Обмін медичною інформацією відбувається в захищеному режимі з дотриманням конфіденційності персональних даних. Також кабінет забезпечує комунікацію між лікарями, що можуть обговорити онлайн клінічні дані пацієнта в рамках роботи мультидисциплінарної команди. 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024