Одеський пологовий будинок відвідала делегація Посольства Швеції в Україні

06 Грудня 2023, 12:00
Одеський пологовий будинок відвідала делегація Посольства Швеції в Україні 403
Одеський пологовий будинок відвідала делегація Посольства Швеції в Україні

Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні з метою розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Фонд народонаселення передав до пологового будинку новітній транспортний інкубатор для немовлят, оснащений системою ШВЛ. Це особливо актуально з урахуванням того, що в пологовому будинку №5 працює потужне відділення інтенсивної терапії новонароджених, в якому виходжують передчасно народжених немовлят вагою від 500 грамів. Також цьогоріч пологовий будинок №5 отримав від UNFPA медикаменти на загальну суму майже 800 тисяч грн.

Шведська делегація ознайомилася з роботою пологового будинку, організацією сховища та поспілкувалася з пацієнтками. Наразі в пологовому будинку №5 перебувають чотири породіллі з категорії ВПО, а загалом за півтора роки повномасштабної війни тут народилися близько 600 немовлят у тимчасово переміщених жінок. У пологовому будинку забезпечені комфортні умови перебування та якісне надання медичної допомоги вагітним, породіллям і немовлятам.

«Ми вражені тим, як одеські лікарі, попри війну, під обстрілами та ракетними атаками допомагають з'являтися на світ маленьким українцям. Ми й надалі будемо підтримувати Одесу, підтримувати Україну, щоб допомогти на шляху до перемоги», – наголосила Держсекретар Швеції Діана Янсе.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024