В Одеській області побудували завод з переробки фундука

На Одещині побудували завод з кондитерської переробки фундука. Це обійшлося компанії Filbert (Одеса) у понад 700 тисяч євро, понад 400 тисяч євро – вкладення в обладнання.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник підприємства Максим Шейко, передає Agrotimes.
Частку цієї суми – майже 207 тисяч євро – склали кошти державного гранту за програмою програма «єРобота».
«Ми одні з перших на Одещині подали документи на отримання гранту на максимальну суму 8 мільйонів гривень», – розповів Шейко.
Завод будували в умовах війни прискореними темпами – з серпня по грудень, тоді ж Filbert отримав італійське обладнання, а в січні пакувальну лінію українського виробництва.
«Завод будували за всіма нормативами та вимогами для подальшого отримання сертифікатів ISO 22000 та HACCP, а у березні їх отримали, – зазначив власник компанії. – У січні-лютому зробили тестові запуски підприємства за участю налаштувальників з Італії та українських кондитерів».
В лютому-березні завод почав відвантажувати продукцію торговельним мережам.
Підписуйтеся на сторінку Район.Одеса у Фейсбуці.